10 Şubat 2008 Pazar

Yine Mısır

26. Afrika Uluslar Kupası sahibini buldu. Bu akşam oynanan final maçında, daha önce gruplarda da karşı karşıya gelen iki takım Mısır ve Kamerun karşılaştı. Gruplarda rakibini 4-1 gibi farklı bir skorla yenen Mısır, final maçını da Aboutreika'nın golüyle 1-0 kazandı. Golde Galatasaraylı Song'un hatası büyüktü, 90. dakkada o kafa golünü atsa affettiricekti kendisini ama atamadı ve Mısır üstüste 2. toplamda 6. kez müzesine götürdü Afrika'nın en büyük kupasını. Barça'nın Kamerun'lu yıldızı Samuel Eto'o turnuva tarihinin en golcü oyuncusu unvanını kazanırken attığı 5 golün tamamını grup maçlarında atıp, ilerleyen turlarda gol atamaması dikkat çekti. Geçen Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde hocası Hassan Shehata ile oyundan çıkarıldığı için tartışan hatta bu tartışmayı büyütüp hocasının üstüne yürüyüp fiziki saldırıda bulunan Mido, o hareketinin cezasını çekip vatandaşlarını İngiltere'de Boro'nun tesislerinden izlerken, o maçta onun yerine giren ve 81. dakkada Senegal Karşısında turu getiren golü atan Amr Zaky, bu turnuvada da yarı final maçında Fildişi Sahiline karşı 6 dakika içinde attığı 2 golle Fildişi'nin gardını düşürüp turu getiren adam oldu ve turnuvayı da 4 golle tamamladı. Mido da aklını başına toplayıp herkesin yerinin doldurulabileceğini öğrenmiştir herhalde.



* Mısır kalecisi Essam El-Hadary çıkardığı müthiş toplarla Mısır'ın kupayı almasında önemli bir rol oynadı. Afrika'nın Müslüman ülkelerinden akın akın 3. sınıf topçu getiren Anadolu kulüplerine duyurulur, 35 yaşında ama 3 sene rahat oynar, tabi gelir mi orasını bilemem.



** Tüm Afrika ülkeleri tarafından saygı duyulan ve "Afrika'nın Kaptanı" olarak adlandırılan Rigobert Song, turnuvadaki güzel oyununa finalde yaptığı hatayla gölge düşürdü.



*** Tribünler her zamanki Afrika sıcaklığındaydı.

Hiç yorum yok: